10 februari 2022

In aanloop naar verkiezingen

Hilvarenbeek in aanloop naar gemeenteraadsverkiezingen

Op verzoek van KBO Hilvarenbeek heeft Els van Daal (beleidsmedewerker wonen/zorg bij KBO-Brabant) onlangs een presentatie gegeven over de ontwikkelingen rondom ‘Wonen en zorg senioren’ voor de raadscommissie en wethouder Samenleving in Hilvarenbeek. Dit werd zeer goed ontvangen en de bevindingen zijn ook onder de aandacht gebracht van de commissie Ruimte in Hilvarenbeek. In combinatie met de resultaten van een woon- en welzijnsonderzoek onder senioren in Hilvarenbeek (uitgevoerd door de gemeente in samenspraak met onder andere KBO Hilvarenbeek) was er genoeg stof om het thema ‘Wonen en zorg senioren’ goed op de politieke kaart te krijgen. Zowel CDA als VVD Hilvarenbeek hebben nu expliciet de noodzaak voor meer kleinschalige en/of gemeenschappelijke wooninitiatieven in hun programma voor de gemeenteraadsverkiezingen opgenomen.

Klik hier voor een krantenbericht in de Hilverbode over CDA.
Klik hier voor een krantenbericht in de Hilverbode over VVD.

Klik hier voor het Eindrapport Gezond en gelukkig ouder worden in de gemeente Hilvarenbeek